Naš reprezentativac Izet Hajrović novi je član turskog velikana Galatasaraya!

Hajrović je iz švicarskog Grasshoppera prešao u redove Galate i danas će formalno potpisati ugovor na četiri i pol godine.

S obzirom na karakteristike koje posjeduje Hajrović  i na ono sto Mancini traži, Izet  može igrati i po lijevoj i desnoj strani ali i u centralnom dijelu gdje može djelovati kao polušpic. Pretpostavka je da će Mancini dosta rotirati igrače, jer je to bila praksa u svim klubovima koje je do sada vodio.

Vjerovatno najveća konkurencija Hajroviću biće talentovani 19-godišnji Portugalac Bruma, koji je za 10 miliona eura u Galatasaray stigao iz Sporting Lisabona. Bruma je ove sezone u turskom šampionatu odigrao sedam susreta, od čega je četiri počeo od prve minute. Interesantno je da je Bruma najskuplji igrač kojeg je Galatasaray doveo u posljednjih nekoliko godina. Snajder je plaćen Interu 7,5 miliona, Amrabat Kayserisporu 8,6 miliona, dok je Muslera plaćen Laziju 6,8 miliona eura.

Također konkurencija Hajroviću mogao bi biti i Hamit Altintop, te Emmanuel Eboue koji je bočni igrač, ali po potrebi može igrati isturenije. Iskusni Altintop je ove sezone nastupio u samo dva susreta, dok je Eboue odigrao 11 mečeva za Galatu .

Galatasaray je trenutno drugoplasirani tim turskog prvenstva sa 33 osvojena boda, osam manje od prvog Fenerbahcea, dok će u 1/8 finala Lige prvaka Galata igrati protiv Chelsea.

Spomenimo i da će Galatasaray za 3 dana odigrati prijateljski susret protiv Ajaxa, dok će u periodu od 15. do 22. janauara u okviru grupe B  turskog kupa odigrati tri susreta protiv Tokatspora, Antalyaspora te Elazigspora.

(Reprezentacija.ba)