Za Elvira Rahimića nema odmora. Bh. reprezentativni defanzivni veznjak koji nosi dres trofejnog moskovskog CSKA pauzu u prvenstvu iskoristio je za odlazak u Njemačku, ali i slobodne trenutke koristi za druženje s loptom, piše "Oslobođenje".

 "Nema odmora", rekao je raspoloženi Rahimić u telefonskom razgovoru za Oslobođenje, dodavši: "Sa porodicom sam u Njemačkoj, a najviše vremena provodim u dvorani, na terenu za mali fudbal. Sa prijateiljima igram termine. Dobro se zabavljamo, a i korisno je zbog održavanja kondicije. Odmor završavam 9. janauara, kada putujem u Moskvu, gdje ćemo dan poslije imati preglede, a potom putujemo na pripreme u Španiju".

Rahimić će 4. aprila zagaziti u 38. godinu života, ali još igra profesionalni fudbal. i igrat će ga minimalno do ljeta…

"Sa CSKA imam ugovor do ljeta i vjerovatno će to biti to što se tiče profesionalne karijere. No, ostat ću u klubu. Već su mi ponudili posao. Za početak ću ući u stručni štab, kao pomoćni trener, ali o tom potom", kazao je Rahimić.

No, prije nego što zagazi u trenerske vode, naš iskusni veznjak ima jednu želju, a ona se zove nastup na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta u Brazilu.

"Nadam se pozivu selektora Safeta Sušića, jer nastup na Mundijalu mi je životna želja. Ne samo moja, nego svakog fudbalera koji se bavi ovim sportom. Pogotovo kod nas u BiH. Dugo smo čekali, mi igrači, ali i navijači, da izborimo plasman na veliko takmičenje, i evo, konačno smo to uspjeli", naglašava Rahimić.

General, kako ga zovu u Rusiji, uživa veliki autoritet i u našem reprezentativnom taboru, kako od stručnog štaba, tako i saigrača. Svi ga uvažavaju i poštuju, a jedini problem kada je u pitanju poziv za Brazil mogla bi predstavljati činjenica da u posljednje vrijeme nije upisao mnogo minuta u dresu CSKA. No, Rahimić najavljuje da će se i to promijeniti, ali da će o pozivu na kraju odlučiti selektor Sušić.

"Istina je u zadnje vrijeme sam igrao malo, ali to će se promijeniti u drugom dijelu sezone. Imat ću utakmica u nogama, bit ću spreman što se toga tiče. Razumijem i selektora kada je riječ o mojoj minutaži, svjestan sam da je i za mene bolje da igram više i vjerujem da će tako biti. Ipak, selektorova je glavna, on odlučuje koga će pozvati. Imamo korektne odnose i nadam se da ću biti na spisku putnika za Brazil", naglasio je Rahimić.

Svlačionicu CSKA sa Rahimićem dijeli Ahmed Musa, napadač Nigerije, protinika BiH na Mundijalu u Brazilu.

"Malo smo se zezali. Kao i ja za nas, tako se i Musa nada da Nigerija može u drugi krug. Rekao mi je da imaju mladu reprezentaciju i da željni velikih rezultata", kazao je Rahimić, naglasivši da je Argentina prvi favorit grupe:

"Sigurno je da su favoriti, a snagu su pokazali i u prijateljskoj utakmici protiv našeg tima. Jaki su kao kolektiv, ali i individualno. O Iranu ne znam mnogo, ali sama činjenica da su izborili plasman na Mundijal govori da su ozbiljan tim. Nikako ih ne smijemo podcijeniti. I oni vide svoju šansu za drugi krug. Realno, mi ćemo sa Nigerijom voditi borbu za drugi krug, ali opet kažem ne treba podcijeniti ni Iran. Naravno, za nas bi bilo najbolje da na startu iznenadimo Argentinu, a pobjeda bi imala višestruk značaj. Ne samo zbog bodova, nego bi u tom slučaju gaučosi igrali za nas i morali bi savladati preostala dva rivala. Ni taj scenario nije nemoguć, jer zaista imamo kvalitetnu reprezentaciju i dobro igrače, spremne da naprave iznenađenje takve vrste", kazao je Elvir Rahimić u razgovoru za Oslobođenje.

(Reprezentacija.ba/ Oslobođenje)