Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2014. godini odigrat će više utakmica nego u bilo kojoj drugoj prethodnoj godini u svojoj historiji.

Zmajevi bi prema određenim predviđanjima u godini ispred nas mogli odigrati čak rekordnih 14 mečeva, a možda i više, u zavisnosti od uspjeha na Svjetskom prvenstvu.

Sušićevi puleni sigurno će igrati prijateljske mečeve u martu, maju i junu, a svjetske fudbalske marketinške agencije pokušavaju određenim reprezentacijama dogovoriti i prijateljske susrete u februaru, no kako se ne radi o zvaničnom FIFA terminu, male su šanse da Zmajevi igraju narednog mjeseca. 

Napominjemo, naši reprezentativci krajem maja i početkom juna igraće dvije prijateljske utakmice u SAD-u, najvjerovatnije protiv Obale Slonovače i Meksika, a prije odlaska u Ameriku moguće je da Zmajevi odigraju jedan neformalni prijateljski susret u Sarajevu tokom 12-dnevnih priprema u glavnom gradu naše države.

Na Mundijalu u Brazilu Zmajeve očekuju sigurne tri utakmice protiv Argentine, Nigerije i Irana, a nakon svjetskog prvenstva na kojemu ćemo možda igrati i više od tri meča, slijedi prijateljska utakmica u augustu.

U septembru počinju kvalifikacije za Euro 2016 sa dva termina za utakmice, baš kao i u oktobru, dok će europske reprezentacije u novembru igrati prijateljske utakmice.

(Reprezentacija.ba)