Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u Sarajevu 15. maja zvanično će započeti pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Najbolja 23. bh fudbalera prema izboru Safeta Sušića u Sarajevu će provesti 12 dana nakon čega putuju u SAD gdje ih očekuju dvije pripremne utakmice, najvjerovatnije protiv Obale Slonovače i Meksika, nakon čega slijedi odlazak u Brazil.

Kako saznajemo postoji želja da tokom boravka u Sarajevu naši reprezentativci odigraju jednu neformalnu pripremnu utakmicu na stadionu Koševo, te se na taj način oproste od domaćih navijača prije putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Ovakve utakmice nisu bile neuobičajene i za ranije periode pa su Zmajevi u Sarajevu igrali protiv Kreševa, Sarajeva i Željezničara.

Susret u Sarajevu bi osim sportske strane bio i marketinški važan prema sponzorima i prijateljima našeg Fudbalskog saveza obzirom da Zmajevi neće na domaćem terenu igrati gotovo godinu dana, od susreta protiv Lihtenštajna u Zenici u oktobru, pa sve do početka novih kvalifikacija u septembru, te eventualno prijateljskog meča na domaćem terenu u augustu.

(Reprezentacija.ba)