Zvjezdan Misimović praznike provodi u Sarajevu, a danas je gostovao na Coca-Cola Holiday Marketu, gdje se družio i fotografisao sa fanovima te dijelio autograme. Sa predstavnicima medija Misimović je podijelio i svoje mišljenje o grupi u kojoj će BiH igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prenosi Klix.ba.

{gallery}miskeshop{/gallery}

"Moglo je biti bolje, ali sigurno i gore. Imamo realne šanse da se plasiramo u sljedeći krug. Svi znaju da je Argentina izraziti favorit u grupi te da će, ako sve bude normalno, biti prvi u njoj, a da ćemo se boriti sa Nigerijom, čak i Iranom. Mislim da imamo dosta kvaliteta da se izborimo za plasman u sljedeći krug", rekao nam je Misimović.


Za Misimovića je prva utakmica protiv Argentine dobra stvar, budući da je prva utakmica na turniru uvijek najteža. Smatra da je dobro što BiH prvu utakmicu igra upravo protiv Argentine. Prijateljska utakmica protiv njih našoj reprezentaciji je bila dobar test kako bi nešto naučili o protivnicima i spremniji dočekali utakmicu.

Što se Irana tiče. Misimović kaže kako nije mogao vjerovati kada je vidio statistiku da BiH u pet utakmica nije nikada pobijedila Iran. 

"Ne treba potcijeniti nikoga, nijednu ekipu na Svjetskom prvenstvu. Ali kad vidim njihove igrače i naše, mislim da moramo dobiti tu utakmicu", poručio je Misimović.

Misimović se osvrnuo i na svoju povredu. Kaže kako mu je napukao aduktor, te da će biti potrebno dva do tri mjeseca da ozdravi. Trenutno je na terapijama u Minhenu, a ubijeđen je da će biti spreman do Svjetskog prvenstva.

"Imam još godinu dana ugovora u Kini, znači sljedeću sezonu. Mislim da ću ostati. Bili smo jako uspješni, osvojili smo kup u Kini, prvi trofej za moj klub. Sviđa mi se, nije da sam nezadovoljan u Kini", dodao je.

(Reprezentacija.ba)