Nogometni savez Bosne i Hercegovine još uvijek pregovara sa potencijalnim tehničkim sponzorima svih naših nogometnih selekcija.

– Savez je duži vremenski period u pregovorima sa potencijalnim sponzorima nogometne reprezentacije u vezi sa opremom za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Analogno tome, ne postoji još definisan niti tehnički sponzor, niti konačni izgled opreme naše reprezentacije. – govori Adnan Džemidžić ispred Nogometnog saveza BiH.

– Poduzeli smo sve pravne korake u zaštiti našeg grba/znaka kojega svi zloupotrebljavaju, naravno bez ikakvog upita Savezu, uspjeli smo u svojoj nakani i zaštitili smo grb/logotip i verbalni natpis NS/FS BiH kod Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine. Ovim smo stekli puno pravo na svoj logotip i ime u punom kapacitetu, a svi koji ne vjeruju u ovo sigurno će dobiti poziv nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini, a kasnije u inostranstvu, jer po završetku ove faze slijedi faza zaštite izvan granica naše države. – poručuje naš sagovornik.

(Reprezentacija.ba)