Manchester City pobjedom u Londonu protiv Fulhama nastavio je utrku za prvu poziciju sa Liverpoolom i Arsenalom.

Za goste iz Manchestera od prve minute je zaigrao Edin Džeko, a gosti su već u 23. minuti poveli preko Yaya Tourea, da bi se za miran odlazak na poluvrijeme pobrinuo Kompany koji pogađa za 0:2 dvije minute prije odmora.

Naš reprezentativac Edin Džeko u prvom je dijelu igre imao dvije dobre prilike, ali i bio koristan za ostatak momčadi, te dva puta uputio asistencije, koje su se uz malo više pribranosti Silve i Negreda mogle pretvoriti u golove.

Ipak, obzirom da Fulham smanjuje vodstvo u 50. minuti Pellegrini pet minuta kasnije izvodi Edina Džeku i uvodi Jesusa Navasa kako bi djelomično promijenio stil igre i na krilnim pozicijama nadjačao protivnika.

Već dvije minute kasnije Fulham izjednačava preko autogola Kompanya, da bi Pellegrini na to reagovao još jednom sličnom izmjenom, pa Millner mijenja Nasrija.

Navas i Millner do kraja meča donose pobjedu Cityu svojim golovima u 78. i 83. minuti utakmice.

Edin Džeko definitivno nije ranije napustio igru zbog loše pružene partije, nego prvenstveno zbog promjene formacije Manchester Citya, a Pellegrini se odlučio na klupu odvesti našeg reprezentativca, a ne Španjolca Negreda, vjerovatno samo zato što je Džekin saigrač u napadu Manchester Citya u proteklom periodu imao manju minutažu na terenu od našeg Dijamanta.

Manchester City je drugi tim prvenstva sa bodom zaostatka za Liverpoolom. Arsenal je treći sa isto bodova, ali i utakmicom manje.

(Reprezentacija.ba)