Agent naÅ¡eg reprezentativca i Älana Denver Nuggetsa Jusufa Nurkića u razgovoru za “Dnevni Avaz”  je kazao kako će Nurkić vjerovatno propustiti nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

Nurkić igra rookie sezonu u NBA ligi, a zbog obaveza iz ugovora će propustiti Eurobasket koji će biti održan u nekoliko zemalja.

“Kako sada stvari stoje, Nurkić neće igrati na EP-u. Ne zato Å¡to ne želi, ili Å¡to je s nekim u sukobu, već Å¡to je prema ugovoru, kao i svaki debitant, dužan da igra Ljetnu liguâ€, kazao je Enes TrnovÄević za “Dnevni avaz” i dodao:

“Svako nepoÅ¡tivanje ugovora nosi drastiÄne sankcije i Jusuf to mora poÅ¡tovati. Nurkićev raspored, u kojem je jedna od bitnih stavki, je odmor, odnosno oporavak gotovo i ne ostavlja prostor i za Ljetnu ligu i za pripreme reprezentacije, odnosno EP”, dodao je njegov agent.

Nurkićev agent je istakao da bi se o nastupu bh. košarkaša na EP-u možda i moglo pregovarati s Nuggetsima, sve dok iz KS BiH nisu došli i tražili da Jusuf ljetos igra i za mladu i seniorsku selekciju.

“Kako u poslu neÅ¡to dobijeÅ¡, neÄeg se moraÅ¡ i odreći. U ovom sluÄaju, Jusuf se pismeno obavezao da će naredne godine igrati Ljetnu ligu. Da je bilo malo viÅ¡e mudrosti, a manje emocija, niti bi Jusuf obnovio povredu tokom boravka u reprezentaciji, a na to sam upozoravao jer je već doÅ¡ao ‘naÄet’, sigurno ne bi uslijedio rastanak kakav se dogodio, niti bi Nuggetsi zauzeli stav koji sada imaju”, zakljuÄio je agent talentovanog igraÄa.

(Reprezentacija.ba)