Proteklih dana u domaćim medijima pisalo se o tome da li je dobro da sa našim reprezentativcima tokom boravka u Brazilu borave nijhove supruge, djevojke ili porodice.

– Nema govora da žene i djevojke fudbalera i stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine budu smještene u istom hotelu gdje ćemo boraviti tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu – kazao je za "Dnevni avaz" selektor Safet Sušić.

Njegov je to odgovor na pitanje trebaju li "Zmajevi" imati pratnju članova porodice tokom Mundijala, koje je naš list otvorio prije nekoliko dana.

– Nema se šta mnogo filozofirati kada je ta tema u pitanju. Kao igrač, i ja sam učestvovao na dva svjetska prvenstva i naravno da smo bili u strogom karantinu i da žene, rodbina i prijatelji nisu bili pored nas – kazao je Sušić.

Ipak, selektor Bosne i Hercegovine poznat je kao izuzetno tolerantna osoba, što potvrđuje i njegova sljedeća izjava.

– Moji igrači imaju mnogo slobode i komocije i oni to dobro znaju. Prema tome, ako reprezentativci izraze želju da ih posjete njihovi najbliži, naravno da ću dopustiti kratke posjete, ali opet ponavljam, samo kratke posjete, a noćenje s njima nikako – kazao je Sušić te je dodao kako je to logična odluka koju prakticira većina svjetskih stručnjaka u skoro svim sportovima.

Ako se, pak, rodbina i prijatelji naših reprezentativaca upute u Brazil, to će učiniti o ličnom trošku.

– Svjetsko prvenstvo nije odmor. Naravno da ne mogu zabraniti porodicama i najbližim prijateljima naših fudbalera da dođu u Brazil, ali sve je to individualno. Ako dođu, bit će to o ličnom trošku, a Fudbalski savez Bosne i Hercegovine s tim nema ništa niti će bilo šta organizirati kada je o tome riječ – jasno je poručio Sušić.

Neće mijenjati dobre navike

Fudbalska reprezentacija BiH prije svake utakmice ide u izolaciju, a Sušić smatra da ne treba mijenjati dobre navike.

– Prije svake utakmice odlazimo u karantin, ali igračima dozvolim da se vide s rodbinom i prijateljima. Tako će biti i sada, ne želim mijenjati dobre navike – poručuje Sušić.

(Reprezentacija.ba)