Legenda bh. reprezentacije i rekorder po broju nastupa u našem nacionalnom timu Zvjezdan Misimović danas je bio strijelac za svoj Guizhou Renhe u pobjedi nad Harbinom.

Domaćini su slavili sa 3:2, a Misimović je postigao treći gol za svoj tim u 79. minuti.

Kinesko prvenstvo je završeno, Guizhou je šesti tim lige, a 32-godišnjem Misimoviću je ovo vrlo vjerovatno bio i posljednji nastup za kinesku momčad.

Njegov ugovor ističe na kraju godine, a prvi asistent Bundeslige svih vremena ne krije da je njegov povratak u Njemačku najmanji problem, jer su mu tamo otvorena vrata velikog broja klubova.

U slučaju njegovog povratka u Njemačku, Safet Sušić naglasio je da postoji izvjesna mogućnost i da ponovo zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Misimović u Kini zarađuje višestruko nego li bi to mogao u Njemačkoj, no osim potpuno drugačijih uslova za život, problem je i udaljenost zbog koje je da bi došao na reprezentativna okupljanja provodio u avionu i do 20 sati.

Njegov povratak u reprezentaciju značio bi dobivanje klasnog igrača koji je svojim individualnim kvalitetama često rješavao izjednačene utakmice, ali i igrača sa kojim bi Zmajevi postali znatno opasniji iz prekida.

(Reprezentacija.ba)