Izet Hajrović jučer je ušao u finišu utakmice protiv Mainza koju je Werder riješio u svoju korist. Iako se nakon dobre partije u Kupu Njemačke očekivalo da se nađe među startnih 11, piše Klix.ba.

Hajrović je ipak ušao u 84. minutu. Njegova forma u blagom je usponu, a Izet je u izjavi za Goal.com iskazao zadovoljstvo razvojem situacije.

“Manje idem u teretanu u posljednje vrijeme jer sam trenutno na željenom nivou fizičke spreme. Za mene je malo u početku bilo stresno poređenje sa Huntom i De Bruyneom, jer ja sebe ne smatram ničijim nasljednikom”, priznao je Hajrović ustvrdivši da se u Njemačkoj i Turskoj igra različit fudbal.

“Nogomet u Bundesligi i Turskoj dosta se razlikuje. Ovdje se igra na većem nivou, već sam se navikao i sada dajem sve od sebe da budem još bolji. Nadam se da ću jednog dana postati vodeći igrač ovdje”, dodao je Izet.

Werder je pod palicom trenera Skripnika zaigrao mnogo bolje.

“Rekao nam je da smo kvalitetniji nego što i sami mislimo. Poboljšali smo psihološku pripremu i nadamo se da će to rezultirati bodovima do zimske pauze”, izjavio je Hajrović, prenosi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)