Državna televizija BHT 1 neprijatelj svih ljubitelja fudbala u BiH

Iako je državna televizija Bosne i Hercegovine odigrala jednu od najznačajnijih uloga u najtežim trenucima borbe za nezavisnost i slobodu naše domovine, njena današnja inačica, BHT 1, kao da radi sve da marginalizira i distancira najveći patriotski simbol – fudbalsku reprezentaciju BiH, ali i bh. fudbal  uopšte od svih Bosanaca i Hercegovaca. Gledajući u bližu […]

Državna televizija BHT 1 neprijatelj svih ljubitelja fudbala u BiH

Iako je državna televizija Bosne i Hercegovine odigrala jednu od najznačajnijih uloga u najtežim trenucima borbe za nezavisnost i slobodu naše domovine, njena današnja inačica, BHT 1, kao da radi sve da marginalizira i distancira najveći patriotski simbol – fudbalsku reprezentaciju BiH, ali i bh. fudbal  uopšte od svih Bosanaca i Hercegovaca.

Gledajući u bližu prošlost dva najveća udara na fudbalsku reprzentaciju BiH došla su upravo iz ove tv. kuće. Dezinformacija “sa lica mjesta iz Brazila” o tuči i sukobu u našoj reprezentaciji dovela je do haosa, a kasnije organizovana emisija u kojoj je Safet Sušić doveden u situaciju da se neplanirano telefonski 15 minuta ispituje pred višemilionskim auditorijem, dodatno je zapalila vatru oko našeg najuspješnijeg i najboljeg branda i kolektiva.

Možemo vjerovati da je prvi slučaj nastao nenamjerno, kao i da je drugi slučaj jednostavno plod izuzetno loše pripremljenosti emisije, u kojoj je novinar zaboravio da je 15 minuta predugo telefonski pričati i sa najvoljenijom osobom, a kamo li odgovarati na pitanja novinara pred nekoliko miliona slušatelja, ali nema opravdanja za biranje nekompetentnih sukomentatora, neinovativnost i nemaštovitost prilikom organizacije specijalnih emisija posvećenih utakmicama reprezentaciji, dezinformacije tokom utakmice…

Kap koja je definitivno prelila čašu u nemaru BHT 1 prema svim ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini je odluka da naša državna televizija neće prenositi vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva koji se igra u nedjelju 2. oktobra, možda i najzanimljiviji derbi u posljednjih nekoliko godina, derbi na kojemu ćemo na djelu gledati i naša dva fudbalska reprezentativca Josipa Kvesića i Gojka Cimirota, te niz naših mladih fudbalskih reprezentativaca.

Vjerujemo da BHT1 ima opravdanje zašto će umjesto derbija Željezničar – Sarajevo prenositi utakmicu Slavija – Olimpic, utakmicu dva kluba koja zajedno nemaju navijača koliko stanovnika imaju ulice gdje se nalaze stadioni Grbavica i Koševo, ali za sve nas ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini ova odluka državne televizije naše zemlje u potpunosti je neprihvatljiva i sramotna, ali treba reći i neprijateljska.

(Reprezentacija.ba)