Selektor Safet Sušić prošle sedmice našao se na meti domaćih i medija iz regiona. Nakon što se saznalo da neće prisustvovati žrijebu u Brazilu na Papeta je bačeno "i drvlje i kamenje". Na kraju nikakva šteta nije načinjena Sušićevim nedolaskom, osim što su bh. mediji, kao da su željni loših vijesti, poljuljali atmosferu u NFSBIH i samoj reprezentaciji.

– U Parizu živim godinama i u to vrijeme dana, oko 10 navečer, nikada se nije dogodilo da sam do aerodroma putovao više od pola sata. Sada je bilo drugačije zbog neplaniranih zastoja i zakasnio sam na let. Ako se zbog takve situacije moram nekome dodatno dokazivati i pravdati nakon toliko dugo rada u reprezentaciji, onda ne znam… – poručio je rezignirani Safet Sušić.

– Puno je pitanja vezano za spisak u Brazilu. O istome ne želim govoriti, iako već sada znam više od polovine spiska. Igrači koji budu igrali u svojim klubovima imat će realne šanse da putuju u Brazil. Ne želim nikome poklanjati nastup, jer je meni uspjeh reprezentacije na prvom mjestu, a za to nam trebaju najbolji igrači. – smatra Pape.

– Argentina je favorit da osvoji Svjetsko prvenstvo, a Nigerija i Iran nisu nimalo bezazleni protivnici, ali u Brazilu imamo realne šanse da prođemo grupu. Sam plasman na Mundijal je veliki uspjeh, ali želimo napraviti i korak više. Reprezentacija će se spremiti na najbolji mogući način. Možda se u timu nađe i jedan ili dva nova igrača, vidjet ćemo. – najavljuje Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)