Večeras su odigrane utakmice posljednjeg kola grupne faze UEFA Europske lige, a jedini naš reprezentativac koji će nastaviti takmičenje u Europskoj ligi jeste Senad Lulić sa ekipom Lazija.

Lazio je večeras na domaćem Olimpico stadionu ugostio turski Trabzonspor koji je prije par dana poražen od Medunjaninovog Gaziantepspora. 

Oba tima su još ranije osigurala prolazak u narednu fazu, tako da smo večeras mogli vidjeti kombinovane sastave timova. Utakmica je na kraju završena bez pobjednika i bez golova, 0:0.

Naš reprezentativac Senad Lulić ovaj meč je gledao sa klupe za rezervne igrače.

Lazio je tako završio kao drugoplasirana momčad sa 12 osvojenih bodova, dok je Trabzonspor zauzeo prvo mjesto sa 2 boda više. Treće mjesto pripalo je kiparskom Apollonu, dok se na posljednjem mjestu našla ekipa Legie iz Varšave.

Kvržićeva Rijeka je gostovala u Sevilli kod Betisa. I u ovoj grupi su imena prolaznika u narednu fazu takmičenja bila poznata i prije ovog kola. Betis je na kraju podijelio bod-ove sa hrvatskom momčadi, rezultat je u konačnici glasio 0:0.

Kvržić je u igru ušao u 31. minuti umjesto Jugovića. Pred kraj prvog poluvremena je zaradio žuti karton. 

Rijeka je tako svoju europsku turneju završila na posljednjem mjestu sa 4 osvojena boda. Prolazak dalje obezbijedili su Betis i francuski Lyon.

(Reprezentacija.ba)