Jučer je završena grupna faza Lige Šampiona. Tri naša fudbalska reprezentativca sa svojim su klubovima obezbijedili završnicu ovog takmičenja.

Edin Džeko sa Manchester Cityem, Emir Spahić sa Bayerom i Sead Kolašinac sa Schalkeom tako će na žrijebu u Nyonu 16. decembra saznati imena svojih protivnika u 16-finalu najjačeg klupskog takmičenja na svijetu.

Ako gledamo koliko koja reprezentacija ima svojih predstavnika u završnici Lige Šampiona, Bosna i Hercegovina je druga po kvaliteti ekipa "grupe f" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Argentina ima šest svojih igrača u "knock out" fazi, Mascherana, Di Mariu, Aguera, Zabaletu, Lavezzija i Messija, dok Nigerija ima dva, Mikela i Omeruna iz Chelsea. Iranci nemaju nijednog igrača u ovoj selekciji.

Podsjećamo u grupnoj fazi Lige Šampiona osim Džeke, Spahića i Kolašinca, nastupali su još Elvir Rahimić (CSKA Moskva) i Bahrudin Ataji (Celtic), ali i naš kadetski reprezentativac Andrej Modić koji je bio prijavljen u sastave talijanskog velikama Milana u pojedinim mečevima.

Ne smije se nikako zaboraviti ni Emir Dilaver koji je nastupao za bečku austriju na poziciji desnog beka i zadnjeg veznog igrača, inače bivši mladi reprezentativac Austrije, koji ima želju u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)