Grasshopper je prošle sedmice ispao iz švicarskog kupa. Tim naših braće Hajrovića i Vere Salatića poražen je od Thuna na penale u četvrtini finala ovog takmičenja. Više od poraza Grasshoppera švicarski mediji dotakli su se varnica koje su se na toj utakmici desile između Izeta Hajrovića i njegovog trenera Michaela Skibbea.

Naime, Skibbe je odlučio da protiv Thuna Izeta Hajrovića ostavi na klupi za rezervne igrače, te da ga nakon regularnih 0:0 u igru uvede tek u 116. minuti. Njemački trener pri izvođenju penala želio je da upravo Hajrović puca odlučujući jedanaesterac, no naš reprezentativac je to odbio, obzirom da je u igru ušao nekoliko minuta ranije.

Švicarski mediji mnogo su pažnje posvetili ovoj situaciji, te pokušali senzacionalističkim izvještavanjem stvoriti konflikt na relaciji Hajrović – Skibbe, a u priču se uključio i kapiten Grasshoppera Vero Salatić koji je stao u Izetovu zaštitu.

– Izet Hajrović je igrač koji mora imati veću minutažu i smatram da je bila pogreška da on u tom meču ulazi tako kasno. Vjerujem da su toga u klubu svi svjesni, a i u narednoj utakmici protiv Bazela Izet je pokazao koliko je važan za svoj tim. – konstatovao je rođeni Zvorničanin Vero Salatić.

U Grasshopperu još uvijek razmišljaju o osvajanju titule prvaka Švicarske, pred nama je izuzetno zanimljiva polusezona, obzirom da se pet prvoplasiranih momčadi nalazi u bodovnoj razlici od pet bodova. Sljedeći susret Grasshopper igra "u gostima" protiv Ciriha.

(Reprezentacija.ba)