Fudbaleri Manchester Citya večeras su u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka priredili veliko iznenađenje i porazili ekipu Bayerna u Minhenu.

Utakmica koju je naš reprezentativac Edin Džeko započeo od prve minute na kraju je završena rezultatom 2:3. Bayern je poveo sa 1:0 već nakon pet minuta igre, a svega nekoliko minuta kasnije Gotze je povisio prednost  "Bavaraca" na 2:0 i tada se činilo da se sprema novi poraz za englesku momčad.

Ipak, u nastavku dosta bolja igra gostiju koji preko Silve u 28. minuti meča smanjuju prednost na 2:1. U drugom poluvremenu Manchester City je u potpunosti preokrenuo rezultat u svoju korist. Prvo je Kolarov u 59. minuti sa bio precizan sa bijele tačke i poravnao rezultat na 2:2, a onda je Milner tri minute nakon toga matirao nemoćnog Neuera za potpuni preokret i vodstvo Citya od 2:3.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je City grupnu fazu završio sa istim brojem osvojenih bodova koliko i Bayern (15).

Edin Džeko je igrao do 88. minute kada ga je zamijenio Rodwell, a zaradio je i žuti karton u 42. minuti meča.

Momčad Bayerna je tako grupnu fazu završila na prvom mjestu, a City na drugom. Rahimićev CSKA je večeras poražen od češke Viktorie Plzen sa 2:1. Tako su obje ekipe nakon posljednjeg kola u grupi osvojile po 3 boda zahvaljujući pobjedama u međusobnim duelima. Viktoria će zbog bolje skora iz međusobnog duela kao trećeplasirana momčad takmičenje nastaviti u okviru Europske lige. 

(Reprezentacija.ba)