Menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini započeo je ili će u narednim danima započeti intenzivne razgovore sa Edinom Džekom u želji da našeg napadača privoli da na proljeće ostane na Etihadu, govore provjereni izvori Reprezentacija.ba portala.

Pellegrini na primjeru rotacije napadača Saviole i Santa Cruza iz Malage, ali i još nekim dosadašnjim primjerima u kojima je čileanski trener igrače forsirao jednu polusezonu, da bi u drugoj dao priliku njihovoj rezervi, ima za cilj uvjeriti Edina Džeku da će na proljeće on biti njegov prvi izbor, te ga tako nagnati da ostane u Manchester Cityu.

Da je Pellegrini izuzetno dobar psiholog i odličan motivator pokazuju mnogi dosadašnji primjeri, poput onog u kojemu je upravo u spomenutoj Malagi, na polusezoni uspio uvjeriti većinu skupo plaćenih igrača da ostanu u klubu unatoč finansijskoj krizi zbog koje su znali da neće dobivati redovne plaće do kraja sezone.

Naši izvori također nas uvjeravaju, ukoliko Edin Džeko odluči na zimu napustiti Manchester City, da je njegova najvjerovatnija destinacija Borussia Dortmund čiji ga trener Klopp i menadžer Zorc jako cijene. Navodno, napadač Bayerna Mario Mandžukić je nakon niza kritika od strane "Kaisera" Beckenbauera na izlaznim vratima Bayerna, a na Allianz Areni bi ga trebao zamijeniti Leweandowski, sa kojim u ovoj sezoni struka BVB-a i nije pretjerano zadovoljna, jer smatraju da zbog razmišljanja o odlasku iz kluba na terenu ne pruža svoj maksimum. Džeko bi u ovom scenariju u Dortmund prešao već na zimu ili bi na zimu potpisao predugovor koji mu garantuje tranfser na ljeto. Mandžukić bi karijeru trebao nastaviti u Juventusu.

Veliku ulogu igra i činjenica da će Bosna i Hercegovina na ljeto igrati Svjetsko prvenstvo te da Edin Džeko želi što spremniji dočekati ljeto i u što boljoj formi, te bi ta činjenica mogla biti presudna da do proljeća pređe u novi klub.

Ne treba zaboraviti ni da Džeko ima simpatije jednog od glavnih ljudi Chelsea, Vlade Lemića, ali i menadžmenta Arsenala koji traže novo napadačko rješenje, no teško je vjerovati da će Manchester City Džeku prepustiti u redove svojih glavnih konkurenata u prvenstvu.

Fudbalski skauti, menadžeri i mešetari sa velikim nestrpljenjem očekuju večerašnji meč između Bayerna i Manchester Citya koji će u mnogome, prema njihovom mišljenju, razjasniti situaciju u kojoj se nalaze i Mandžukić i Džeko.

 

(Reprezentacija.ba)