Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković danas prije podne rukovodio je drugim treningom naših najboljih rukometaša, koji su od četvrtka u još nekompletnom sastavu počeli pirpreme za gostujući meč prvog kola grupe 2 protiv Bjelorusije, 29. oktobora, u Minsku, u borbi za odlazak na EP 2016, piše “Oslobođenje”.

Poslije treninga u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, Marković je rekao da je zadovoljan zalaganjem igrača na početku priprema.

“Ključna stvar za nas je, prije svega, dobra atmosfera u reprezentaciji. Mi je sada imamo, kao i dobar tim. Podsjetio bih da svi u evropskim rukometnim krugovima često pominju našu pobjedu protiv Islanda u baražu za SP 2014. godine, a malo ko spominje ukupno devet naših pobjeda u prethodnom periodu. One nisu došle slučajno. Da bi neko stvorio pobjednički tim i povoljan rezultat, mora imati dobru atmosferu. Disciplina je takođe preduslov uspjeha, kao i timski duh. Na kraju dođe dobar rezultat, koji je odlučujući faktor i on na najbolji način spaja igrače”, istakao je Marković.

Do petka prijepodne, na okupljanje reprezentacije stiglo je 17 igrača, a ostali bi trebali da doputuju do nedjelje nakon što obave sve klupske obaveze.

(Reprezentacija.ba)