Bh. reprezentativac Haris Medunjanin za vrijeme žrijeba grupa i izvlačenja protivnika BiH za Svjetsko prvenstvo, je imao trening sa ekipom Gaziantepspora. Odmah po završetku treninga je provjerio rasplet i kako kaže zadovoljan je žrijebom iako se nije ostvarila njegova želja da na Mundijalu igramo protiv Holandije.

 – Za vrijeme žrijeba sam imao trening sa ekipom, no odmah po završetku treninga sam upalio telefon kako bi saznao ko su nam protivnici. Mogu istaći kako sam zadovoljan žrijebom, kazao je Haris Medunjanin na početku razgovora za eminentni nogometni portal Goal.com.

– Argentina je naravno favorit za prvo mjesto, možda čak glavni favoriti i za naslov svjetskog prvaka. Mislim da mi možemo na kraju završiti na drugom mjestu.

Prvu utakmicu igramo protiv Argentine na Marakani, zatim slijedi meč protiv Nigerije, dok posljednji susret grupne faze igramo protiv Irana.

– Meč protiv Argentine na Marakani, pred skoro 80.000 gledatelja će biti nešto sasvim posebno za doživjeti. Naravno, moramo se skoncentrisati samo na našu igru. Bolje smo plasirana selekcija na FIFA-inoj listi od Nigerije i Irana. Moramo to dokazati na terenu i nadam se da ćemo protiv njih ostvariti pobjede, riječi su veznjaka turskog Gaziantepspora i naše nogometne selekcije, Harisa Medunjanina.

Medunjanin se već jednom susreo protiv nacionalnog tima Nigerije. Desilo se to na Svjetskom prvenstvu za  reprezentacije do 20 godina koje se održalo u Holandiji. Haris je tada nastupao za domaću, selekciju Holandije, a utakmicu protiv Nigerije je presjedio na klupi za rezerve.

 – Bilo je teško. Izgubili smo nakon izvođenja penala. Afrički timovi igraju jako čvrsto i veoma je teško igrati protiv njih. Na to smo se imali priliku uvjeriti kada smo igrali protiv Gane u Sarajevu i pobjedili ih sa 2:1, izjavio je "Sarajevski šmeker" i dodao: Što se tiče Nigerije poznajem nekoliko njihovih igrača. Prije svega napadača Fenerbahcea Emmanuel Emenikea koji ima sjajan osjećaj za postizanje gola. Naravno tu je i Obi Mikel… Što se tiče Iranaca samo jedan igrač mi je trenutno na umu.

Reza Ghoochannejhad je Iranac na kojeg je mislio Medunjanin. Zanimljivo, njih dvojica su nekada bili suigrači u reprezentaciji Holandije. Reza ima 26 godina i trenutno je član belgijskog Standarda.

Upravo zbog svoje karijere provedene u Holandiji, naš Zmaj je priželjkivao Holanđane za protivnika na Mundijalu kako bi se između ostalog susreo sa Louisom van Gaalom koji ga je trenirao u AZ Alkmaaru. Ipak, dvoboj protiv njih za Bosnu i Hercegovinu je moguć tek u polufinalu SP-a. 

 – Nadao sam se da ćemo igrati protiv njih u grupi. No, to se nije ostvarilo. Holandija za protivnike ima Španiju, Čile i biće im jako teško, za kraj je kazao Medunjanin.

Njegov Gaziantepspor sutra na svom terenu igra ligaški susret protiv Trabzonspora.

(Reprezentacija.ba)