Reprezentacija BiH 16.11.2014. u Izraelu igra možda najvažniju utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu EURO 2016 u Francuskoj.

Navijači s nestrpljenjem očekuju tu utakmicu koja će biti odigrana na novoizgrađemnom stadionu u Haifi.

Iz Sarajeva će tako na utakmicu direktnim charter letom za Telaviv u periodu 14-17.11.2014.g. putovati oko 140 navijača, dok će na redovnim linijama preko Istanbula putovati dodatnih 100-njak putnika.

„Zakupili smo jedan od najboljih hotela u srcu Jerusalema, želimo da naši putnici imaju najbolju moguću uslugu. U Izrael idemo direktnim charter letom iz Sarajeva i očekujemo pobjedu. Znamo da ćemo igrati na teškom terenu. Izrael se želi plasirati na Evropsko prvenstvo, dosadašnji rezultati idu mu u prilog, a i vremenski uslovi u Haifi nisu nimalo lagani. Ipak, mi vjerujemo da ćemo pobijediti.

Sa naše strane napravićemo sve da putnici koji u našoj organizaciji putuju u Izrael budu zadovoljni. Izabrali smo najbolje hotele, organizovat ćemo obilaske svjetski poznatih vjerskih i turističkih lokacija. Ne treba zaboraviti da se na području današnjeg Izraela i Palestine nalaze neka od najsvetijih mjesta muslimana, kršćana i jevreja! Mi idemo gledati utakmicu i navijati za BiH, a naći ćemo vremena i za obilaske! Planiramo obići Jerusalem, Betlehem, Nazareth…“ – rekao nam je Muamer Lutvić, direktor turističke agencije Centrotours, inače oficijelne agencije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Pored putovanja direktnim charter letom, u ponudi turističke agencije Centrotours je i putovanje u Izrael avionom preko Istanbula u trajanju od 5 dana po cijeni od 659,00 KM, kao i ponuda hotelskog smještaja za sve navijače koji dolaze iz različitih dijelova Evrope i svijeta.

„Nama su veoma bitni i navijači iz Evrope i cijelog svijeta koji prate utakmice reprezentacije BiH. Njima smo takođe omogućili rezerviranje avio prijevoza do i iz Izraela, rezervaciju smještaja u Izraelu kao i ulaznica za utakmicu.“ – rekao nam je na kraju razgovora direktor Lutvić.

Više informacija o ponudi za putovanje u Izrael možete pronaći na www.centrotours.ba.

(Reprezentacija.ba)