Selektor Safet Sušić nije prisustvovao izvlačenju grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje je posmatrao iz svog doma u Parizu.

– Nisam nezadovoljan grupom. Svakako da bi bilo idealno da smo dobili Švicarsku za nosioca, ali Svjetsko prvenstvo je smotra najboljih reprezentacija i realno je da očekuješ kako u svakoj grupi moraš imati jake protivnike. Argentina je favorit broj jedan u našoj grupi, a svakako da ćemo jako ozbiljno pristupiti utakmicama i protiv Nigerije i Irana. Pretpostavke govore kako ćemo se sa Nigerijom boriti za drugo mjesto. Sve u svemu nisam nezadovoljan grupom, moglo je bolje, ali i puno gore. – govori Safet Sušić.

– Sada imamo sedam mjeseci da se maksimalno pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Što prije ćemo dogovoriti protiv kojih ćemo reprezentacija igrati prijateljske utakmice, a naravno svoje ćemo skaute slati da prate utakmice naših protivnika. O Nigeriji ću se možda konsultirati i sa Vahom Halilhodžićem koji bolje poznaje stanje u afričkom fudbalu. – poručuje Pape.

(Reprezentacija.ba)