Nogometna reprezentacija BiH igrat će na Mundijalu u Brazilu 2014. godine u grupi F sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević zadovoljan je žrijebom."Kada pogledam ostale grupe mogu reći da sam zadovoljan, piše Klix.ba.

Bez dileme, Argentina je favorit. Prolaz dalje tražit ćemo u duelima sa Nigerijom i Iranom. Ne trebamo potcijeniti nikoga, trebamo dati sve od sebe za pozitivan ishod", kazao je za Klix.ba popularni Vedo.

Zmajevi će prvi meč igrati sa Gaučosima na kultnom stadionu Marakani. To se posebno dojmilo strijelca odlučujućeg pogotka protiv Litvanije u kvalifikacijama. "Igrati na Marakani je ostvarenje dječačkog sna. Bit će krcat stadion i to je velika stvar za nas. Bez obzira na to što ćemo odmjeriti snage protiv jake Argentine, u jednoj utakmici je sve moguće. Sa takvim samopouzdanjem treba ući u utakmicu", smatra Ibišević.

Ibišević dodaje kako svaka reprezentacija koja je došla na Svjetsko prvenstvo ima svoj kvalitet. "Nigerija je uvijek imala dobre igrače, ali sigurno možemo igrati sa njima i možemo ih pobijediti. Isto se odnosi i na Iran."

(Reprezentacija.ba)