Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjim je utakmicama protiv Velsa i Belgije imala fantastičnu podršku svojih navijača.

Za bh. patriote i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, hiljade kilometara razdaljine nisu predstavljale problem, pa je u Kardif doputovalo oko čak tri hiljade naših navijača iz cijele Europe. Odlično navijanje i dobar odnos sa domaćinima nagrađen je i  zahvalom Fudbalskog saveza Velsa koju je više puta na stadionu Cardiff Citya izrekao zvanični spiker prije, tokom i poslije utakmice.

– Dan nakon povratka iz BiH, kada su se slegle emocije, moram se još jednom u svoje ime, ali i u ime svojih suigrača, zahvaliti navijačima na nesebičnoj podršci. Vaša odanost i ljubav tjera nas da na terenu dajemo sve od sebe.

– Još jednom, hvala vam, jer ste uvijek uz nas! – poručio je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

I u Zenici je protiv Belgije stadion bio pun unatoč najavama kako će zbog nešto lošijih rezultata Zmajeva na početku kvalifikacija stadion biti poluprazan, a naši navijači odlično su bodrili Zmajeve u jednoj izuzetno teškoj, ali kvalitetno odigranoj utakmici.

Idemo dalje, slijedi uvijek naporno i neugodno gostovanje u Izraelu.

(Reprezentacija.ba)

izrael centrotrans