Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić obratio se danas prisutnim medijima na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv selekcije Velsa.

Sušić je istakao kako vjeruje u pobjedu svojih igrača, ali i otkrio kako će Šunjić i Hadžić činiti stoperski tandem u sutrašnjem meču.

– Pomirili smo se sa činjenicom da Spahić nije tu. Bez obzira na njegov izostanak mislim da možemo sastaviti dobru ekipu koja će ostvariti pozitivan rezultat. Šunjić i Hadžić će igrati na stoperskim pozicijama sutra protiv Velšana. – kazao je selektor naše reprezentacije Safet Sušić.

Također Sušić je dodao kako neće biti posebnog programa za čuvanje Garetha Balea jer bi “flasterom” na njega žrtvovao jednog igrača koji bi trčao za njim svih 90 minuta. Osim toga istakao je kako je veliki hendikep za njih neigranje Ramseya, te se nada kako će i oni igrati otvoreno.

– Nećemo biti grubi nego ćemo na fin i sportski način uzeti tri boda. Prije početka kvalifikacija smo planirali pobijediti Kipar i protiv Velsa uzeti bod. Sada je situacija drugačija i sutra ćemo igrati napadački. Utakmica bi mogla biti riješena na sredini terena, te se nadam kako će i oni igrati napadački. – poručio je Pape.

 

(Reprezentacija.ba)