Pod pokroviteljstvom Općine Bihać 03.januara 2014.godine u sportskoj dvorani Luke odigrati će se humanitarni malonogometni meč za izgradnju spomen obilježja tragično stradalim navijačima reprerentacije BiH Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH, prenosi Bihać.net.

Ovaj humanitarni meč inicirao je bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senijad Ibričić, a podršku odigravanju humanitarnog meča, pored Općine Bihać dali su nogometni reprezentativci BiH, brojne estradne ličnosti, Nogometni savez BiH i ostali pojedinci i kolektivi.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije članova Organizacionog odbora Anisa Pašalića, Jasmina Budimlića, Anesa Nurkovića i Edina Alagića, trećeg januara 2014.godine u dvorani Luke održati će se susret selekcije “Senijad Ibričić i prijatelji “ i selekcije “Humanih zvijezda”, a glavnom susretu prethoditi će meč pionira Vrnograča i selekcije nogometnih škola sa područja Bihaća.

“Prihod od ulaznica biti će iskorišten za izgradnju spomen obilježja našim poginulim navijačima i već sada je veliko zanimanje medija, ali i javnosti u cijeloj BiH za ovaj humanitarni susret.O imenima reprezntativaca, estradnih i javnih ličnosti koji će igrati na meču nećemo još govoriti,ali ono što je sigurno da će u Bihać doći sedamdeset posto članova reprezentacije BiH, nekoliko reprezentativaca Hrvatske, te nekoliko poznatih nogometaša koji igraju Sloveniji i Austriji“ – kazali su Anis Pašalić i Edin Alagić, članovi Organizacionog odbora.

Prema riječima Anesa Nurkovića, člana Organizacionog odbora otvoren je i poseban žiro račun na kojeg će pojedinci i kolektivi moći uplatiti sredstva koja će potom u razgovoru sa porodicama poginulih navijača biti utrošena. Žiro račun otvoren je kod UniCredit Banke : broj žiro računa :3385102530157808 – poziv na broj 40433083000.

 

“Općina Bihać bez razmišljanja podržala je organizaciju ovog humanitararnog meča koji je posvećen našim tragično nastradalim navijačima. Hvala Senijadu Ibričiću i svima koji su pomogli ili će pomoći da se okupimo u Bihaću i da odigramo meč kojim ćemo odati počast našim Ljutim Krajišnicima“ – kazao je ispred Općine Bihać Jasmin Budimlić.

(Reprezentacija.ba)