Krovna kuća svjetskog fudbala FIFA pozvala je po osam predstavnika svakog Fudbalskog saveza učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu na žrijeb grupa ovog takmičenja koji će biti održan u petak 6. decembra u Atlantic Forestu u Brazilu u 13 sati po lokalnom vremenu.

Delegaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Brazilu će činiti predsjednik Elvedin Begić, selektor Safet Sušić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar reprezentacije Elmir Pilav, portparol Slavica Pecikoza, te gospodin Adnan Džemidžić zadužen za aktivnosti vezane za ulaznice.

FIFA je prije žrijeba organizovala seminar na kojemu će predstavnici svih saveza biti upoznati sa procedurama i pravilima žrijeba, takmičarskim pravilima, propisima o smještaju, lokalnim putovanjima, sportskoj opremi, marketingu, finansijskim pitanjima, medijskim aktivnostima i ulaznicama.

Delegacija našeg saveza put Brazila će iz Sarajeva sutra poslijepodne, dok će selektor Safet Sušić u Atlantic Forest stići iz Pariza. Nakon žrijeba u zemlji domaćinu Svjetskog prvenstva još nekoliko dana ostaju Jasmin Baković i Elmir Pilav koji će obići hotele i trening kamp u kojemu će naredne godine tokom Mundijala boraviti naša fudbalska reprezentacija.

Žrijeb iz Brazila gledaoci u Bosni i Hercegovini će moći pratiti putem državne BHT 1 televizije.

(Reprezentacija.ba)