Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će u Cardiffu protiv Velsa igrati meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, a kao i na svim gostovanjima, zmajevi će i ovaj put imati podršku s tribina.

Cardiff City stadion na kojem će utakmici biti igrana prima 33.316 gledalaca, a na tribinama će biti najmanje 500 simpatizera našeg državnog tima. Naime, N/FSBiH je dobio toliko ulaznica, koje još nisu prodate.

To nam je potvrdio i Jasmin Baković, generalni sekretar bh. kuće fudbala, javlja “Oslobođenje”.

“Iako smo imali mogućnost da dobijemo pet posto kapaciteta stadiona (1.650 ulaznica, op.a) procijenili smo da će 500 ulaznici biti dovoljno za navijače iz BiH. Realno, postojala su dva problema. Prvi je nepovoljan rezultat iz prvog meča protiv Kipra, a drugi, objektivne prirode, a odnosi se na strogi vizni režim za ulazak u Veliku Britaniju”, pojasnio je Baković, naglasivši kako očekuje da će mnogi naši iz dijaspore karte kupiti direktno preko Fudbalskog saveza Velsa:

“Realno je očekivati da će veliki broj navijača ulaznice kupiti direktno u velškom Savezu. Ne sumnjamo da će naši navijači reprezentativcima pružiti podršku i da će nadglasati domaće navijače, jer na ovom gostovanju igračima je itekako potrebna podrška”.

Naši reprezentativci u Cardiff putuju u četvrtak ujutro, a popodne će odraditi posljednji trening pred utakmicu koja je na rasporedu u petak od 20.45 sati.

(Reprezentacija.ba)