Miralem Pjanić i Roma sutra gostuju šampionu Italije Juventusu. Ambicije Rominih navijača pred sutrašnji meč su velike obzirom da ne kriju da svoj tim na kraju ove sezone žele vidjeti na tronu Italije.

– Protiv Juventusa nikada nije lako igrati, ali mi smo sa svojim trenerom u dvije godine rada izgradili prepoznatljivu igru koju ćemo pokušati pokazati i protiv Juventusa. Protiv prvaka Engleske u Ligi Šampiona igrali smo hrabro i dobro i pokušaćemo isto učiniti i protiv Juventusa u Torinu. Ako ponovimo igru kao protiv Manchester Citya možemo iznenaditi Juventus.  – kaže Miralem Pjanić za La Stampu.

Talijanske novinare zanimalo je da li Pjanić ima prijatelje u Juventusu.

– U Juventusu nemam prijatelja, ali ih izuzetno poštujem, posebno Andrea Pirla. U drugim klubovima imam svoje prijatelje poput Senada Lulića koji igra za Lazio. Iako se radi o gradskom rivalu mi se družimo, jer ovo je fudbal, a ne rat. Nedavno sam večerao i sa Stevanom Jovetićem i Aleksandrom Kolarovom koji su me posjetili u hotelu u Manchesteru zajedno sa Edinom Džekom poslije naše utakmice u Ligi Šampiona. – otkriva Pjanić.

U nakanama da osvoje titulu u ovoj sezoni važnu će ulogu imati Francesco Totti.

– Iako kapiten ima 38 godina nevjerovatno je koliko doprinosi našem timu. On je jedan od razloga zbog kojih sam i došao u Romu. Nije mi se išlo iz Lyona, ali me moj prijatelj Sabatini tada zvao deset puta na dan i rekao mi je da sam važan za klub. Svakako da sam želio igrati i sa Tottijem. Biće mi žao i izgubićemo puno kada on prestane igrati. – govori Miralem Pjanić.

Juventus – Roma igraju svoju utakmicu sutra, 5. oktobra, u 18 sati.

(Reprezentacija.ba)