U ponedjeljak 6. oktobra u Trening centru NFSBIH okupit će se fudbalska reprezentacija BiH kako bi započela pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Velsa i Belgije.

Vikend ispred nas donosi posljednje nastupe naših reprezentativaca prije utakmice protiv Velsa koja je na rasporedu u petak 10. oktobra.

Važnije od toga kako će naši reprezentativci nastupiti za svoje klubove je da svi na okupljanje dođu zdravi i spremni za pripreme, te naravno i same utakmice koje ih očekuju u narednih deset dana.

Zbog povreda su otpali Sead Kolašinac i Sejad Salihović tako da će Safet Sušić imati mnogo problema sa sastavljanjem lijeve strane naše reprezentacije. Za nadati se kako će Senad Lulić popraviti svoju reprezentativnu formu, kao i da će novajlija Josip Kvesić za kojega se čini da još uvijek traži pravu formu nakon dugotrajnog oporavka, ukoliko bude potrebe na nivou odgovoriti na zadatak.

Zbog povrede za Hoffenheim ne nastupa ni Ermin Bičakčić, a rovit na okupljanje reprezentacije stiže i Vedad Ibišević koji je zbog bolesti propustio neke od posljednjih mečeva za Stuttgart, a upravo će Ibišević večeras otvoriti posljednje kolo pred Vels, utakmicom protiv Herthe u Berlinu.

Za nadati se kako će do Velsa svi pozvani igrači biti u potpunosti spremni da nastupe u svom punom kapacitetu, iako iskustvo govori kako oni igrači koji su kao povrijeđeni dolazili na okupljanja reprezentacija najčešće nisu mogli adekvatno odgovoriti na zadatke na terenu.

Ipak, raduje činjenica da je većina igrača u svim redovima reprezentacije u proteklom periodu pružila solidne partije za svoje klubove, te je za očekivati da će bez obzira na vikend ispred nas u Zenicu doći spremni da pokažu svoje najbolje lice u meču protiv Velsa.

U dva naredna dana izdvajamo zanimljive utakmice Bešićevog Evertona protiv Manchester Uniteda, Pjanićeve Rome protiv Juventusa, Hajrovićevog Werdera protiv Mujdžinog Freiburga…

(Reprezentacija.ba)