Kuban iz Krasnodara nastavio je pružati dobre partije u ruskoj Premijer ligi, a danas su osvojili bod na gostovanju kod moskovskog Dinama, remiziravši rezultatom 2:2.

Naš reprezentativac Toni Šunjić je uspješno odradio svoj dio posla, a pred njim je glavni zadatak bio čuvati iskusnog njemačkog napadača u redovima Dinama Kevina Kuranyia.

Šunjić je nakon meča kazao kako je njegova momčad bila blizu pobjede, no mogu biti zadovoljni i remijem s obzirom da je riječ o izuzetno kvalitetnom protivniku.

– Istina je da smo prvo poluvrijeme odigrali ispod svog nivoa što je rezultiralo zaostatkom od dva gola za Dinamom. U drugom poluvremenu smo pokazali svoju snagu i na kraju osvojili bod postigavši dva gola. – izjavio je Šunjić nakon utakmice i dodao:

– Riječ je o veoma kvalitetnom protivniku i rijetko koja ekipa bi mogla sustići zaostatak od dva gola razlike na njihovom terenu. Nismo bili daleko ni od pobjede, te smo čak možda bili i bliži trijumfu, no i remijem protiv Dinama moramo biti zadovoljni.

Toni Šunjić se osvrnuo na čuvanje Kuranyia, jednog od najboljih napadača ruskog šampionata.

– Nisam imao mnogo problema. Naprotiv, teže mi je čuvati niže i brže igrače.

Kuban je nakon devet odigranih kola četvrti na tabeli i pored aktuelnog lidera Zenita su jedina neporažena momčad.

(Reprezentacija.ba)