Prošlog mjeseca kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Sakibom Malkočevićem uspjela je obezbijediti plasman u elitne kvalifiakacije za Europsko prvenstvo.

Naši kadeti poraženi su od Portugala sa 2:0, da bi zatim savladali Hrvatsku istim rezultatom, te ne kraju remizirali sa Crnom Gorom 0:0, što je bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi kvalifikacija koje su igrane u Sarajevu.

Poraz u Sarajevu Ivicu Vranješa bivšeg selektora Hrvatske stajao je selektorske pozicije. U Hrvatskom Nogometnom Savezu poraz protiv BiH smatraju sramotnim za sebe jer je Hrvatska "sama sebe pobijedila" autogolom i kardinalnom greškom svojih braniča.

– Neshvatljivo je da u takvoj grupi nismo uspjeli ostvariti plasman dalje. Bosna i Hercegovina nas je savladala sa 2:0, a jedan gol smo postigli sami sebi, a u drugom je naš defanzivac asistirao bh. napadaču kojemu nije preostalo ništa drugo nego da pogodi našu mrežu. Uz svo poštovanje prema protivniku, BiH u tom meču praktično nije pokazala ništa, a savladala nas je sa 2:0. Neprihvatljivo!- rekao je između ostalog za hrvatske medije Romeo Jozak tehički šef Hrvatskog Nogometnog Saveza.

Hrvatska U17 reprezentacija dobila je novog selektora, Luka Pavlović, rođeni Čapljinac, inače trener mladih selekcija u NK Zagreb.

(Reprezentacija.ba)