Rukometni Zmajevi pričaju najljepšu sportsku priču. Ustvari, i nije to samo sport, zabava – ono što oni rade zadire mnogo dublje, oni suštinski rade posao, pravi posao, ono što bismo trebali raditi svi, izvještava “Radiosarajevo.ba”.

Jedino pitanje koje generalnom sekretaru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine ne smijete postaviti, ostalima je, uglavnom, normalno i uobičajeno. Reprezentacija će dio priprema za Svjetsko prvenstvo provesti u Mostaru. Trenirat će u dvorani Zrinjskog.

– Pitaju me otkud u Mostaru. Zašto? A ja se ne mogu načuditi zašto je to nekome čudno. Takvo mi je pitanje glupo, u svojoj zemlji možemo trenirati gdje hoćemo. Tako je bilo dosad, tako će biti uvijek. – priča Smajo Karačić za portal Radiosarajevo.ba.

Hoćemo li biti jači?

– Ne bih o igračkom kadru, selektor o tome vodi brigu, a radi to odlično. Znam samo da će nam mnogo značiti povratak oporavljenog Mirsada Terzića. – kazao je Karačić.

Sretan je, dodaje, što interes za rukometni nacionalni tim lagano raste. Bliži se Svjetsko prvenstvo, Zmajevi su izborili nastup, podršku zaslužuju.

– Nije bitan Savez, nisam bitan ja, važna je ova ekipa sjajnih momaka. Oni zaslužuju podršku, zaista. Zato molim sve ljubitelje sporta da ustanu i naklone se ovoj rukometnoj ekipi. Oni su napravili ono što niko drugi nije, podržite ih! – apelira prvi operativac kuće bh. rukometa.

Zanimljivo, za vrijeme priprema u Mostaru, kompletna ekspedicija jedan će dan provesti u turističkim posjetama. Planiran je odlazak u Žitomisliće i čestitke povodom pravoslavnog Božića.

-I ne samo to, ići ćemo i u Međugorje, a potom i u Blagaj. Sve ćemo obići, družiti se sa svima. Imena nas ne interesuju, zainteresovani smo za druženje i kvalitetan sport. Privlači nas ideja da na svjetskoj smotri pronesemo glas o domovini i da iznenadimo svijet ako već i samim plasmanom nismo to uradili. – naglašava naš sagovornik.

– Nismo bez šansi, igrat ćemo svoju igru, bez mnogo rezultatskog pritiska. Računica je prosta: mi smo svoje već napravili, ali nećemo se predati. Grupa nudi mnogo opcija, atraktivna je. Idemo dalje? Zašto ne…

Ponosan je, dodaje, što reprezentacija igra na teritoriji cijele zemlje. Nakon Viteza, Krajine, ekipa će nastupati i u Tuzli.

– Ništa čudno, tako će biti i u godinama koje slijede. Neke utakmice predstojećih kvalifikacija za Euro igrat ćemo i u Tuzli. Ko zna gdje još, svi su nam putevi otvoreni, vjerovatno zato i jesmo tako uspješni jer pazite, to što smo dvaput u pet dana savladali Island nije nikakav incident, slučajnost. Plod je to teškog, višegodišnjeg rada. Samo mi znamo kroz šta smo sve prošli gradeći ovu kuću od temelja. – zaključuje Smajo Karačić na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

(Reprezentacija.ba)