Odmah po porazu od Kipra Edin Džeko zajedno se sa selektorom Safetom Sušićem obratio naciji putem državne televizije.

Kapiten naše reprezentacije govorio je teško, na rubu plača, a svjedoci kažu kako ništa nije bolje izgledao ni kada se nakon tv. javljanja vratio u svlačionicu, gdje je ipak kao kapiten bodrio svoje saigrače.

Naši Zmajevi su svjesni da se protiv Kipra moralo bolje igrati, kao i što je stručnom štabu na čelu sa Papetom jasno da je nakon katastrofe u prvom kolu potrebna opšta mobilizacija do oktobra kada gostujemo Velsu.

Iako se u javnosti nameće imperativ osvajanja šest bodova u narednim mečevima protiv Velsa i Belgije, ponovo podcrtavamo činjenicu da u ovim kvalifikacijama treba igrati strpljivo i osvajati bod po bod, te u konačnici zauzeti jedno od mjesta koja nas vode dalje.

Svaki bod koji se oduzme Belgiji bit će zlata vrijedan, no prioritet Sušića i Zmajeva u prvom redu moraju biti utakmice protiv Velsa i Izraela u kojima se minimalno treba tražiti po četiri boda, idealno po šest za sigurnu drugu ili treću poziciju u grupi.

Uz puno uvjerenje da će naš stručni štab zajedno sa reprezentativcima učiniti sve da se dobrom igrom protiv Velsa vrate na pravi kolosjek, vrlo je važno da reprezentacija u ovom trenutku ima mir i podršku navijača, jer je ona sada puno potrebnija nego u trenucima kada su Zmajevi u pobjedničkom nizu.

Vjerujemo da će i biti tako, jer čini se da su po tradiciji Bosanci i Hercegovci najujedinjeniji onda kada je najteže.

(Reprezentacija.ba)