Edin Džeko u više je navrata šutirao večeras na gol Kipra, no nedostajalo je preciznosti, ali i sreće. Kapiten naše reprezentacije izuzetno potresen večerašnjim porazom izašao je pred tv. kamere.

– Počeli smo odlično i dali rani gol i poslije toga napravili par šansi, ali nismo zabili drugi pogotak i primili smo gol praktično iz ničega. Ekipa koja želi da ide na Euro ne smije primati takve golove i sebi dopuštati da ispadne jednim protivničkim pasom. U drugom poluvremenu ili smo se nabijali na jednu stranu, pa nikako da se raširimo na terenu ili smo pokušavali sitnim pasovima, a kad vidim da nismo ni dali penal, čini se kao da nije bilo suđeno. – smatra Edin Džeko.

– Ipak, morali smo pobijediti jer će nam sada biti mnogo teže. – realan je kapiten.

– Kada god izgubimo nama se spočitava da nismo bili spremni fizički. Večeras smo bili spremni i fizički i psihički spremni, nismo bili potcijenili protivnika i imali smo dogovor da je jako bitno osvojiti tri boda u ovoj utakmici i da za to moramo odigrati najozbiljnije. – govori Džeko.

– Navijači su kao i mi razočarani jer nismo očekivali ovakav poraz. Nadam se da nas ovo neće koštati plasmana na Euro. Sada će nam biti puno teže, ali ne smijemo gubiti glavu, gledamo i idemo dalje i želimo popraviti utisak. – zaključio je Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)