Naša nogometna reprezentacija danas je po prvi put trenirala u Trening centru N/FS BiH uoči mečeva za utakmice protiv Lihtenštajna i Kipra.

Treningu je prisustvovala većina reprezentativaca, dok je jedan dio njih otputovao u Sarajevo kako bi sredio probleme sa dobivanjem vize potrebne zbog utakmice protiv Velsa.

Medijima se prije treninga obratio i novopečeni reprezentativac naše zemlje i član Širokog Brijega Goran Zakarić.

Zakarić je istakao kako vlada dobra atmosfera u taboru naše selekcije, te da nas očekuju važne utakmice. Također je kazao kako se nada da će dobiti priliku da debituje u dresu Zmajeva.

– Atmosfera je super pred ove dvije utakmice. Jučer smo imali obavezu da se pojavimo u Trening centru do 18 sati, te smo sat kasnije imali večeru. Već prva utakmica protiv Lihtenštajna je veoma važna i sigurno da ćemo pokušati ostvariti povoljan rezultat i tako uzdignute glave dočekati Kipar u Zenici. – izjavio je Zakarić na početku obraćanja medijima i dodao:

– Protiv Kipra imamo prednost domaćeg terena i vjerujem kako ćemo ostvariti pobjedu i tako otvoriti kvalifikacije na najbolji mogući način. Na okupljanje dolazim sa učinkom od tri gola i dvije asistencije u ovosezonskoj Premijer ligi BiH i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje selektora Sušića. Vjerujem kako ćemo svi dobiti priliku za igru u Tuzli. – kazao je za kraj razgovora Goran Zakarić.

(Reprezentacija.ba)