Safet Sušić zadovoljan je uslovima koje reprezentacija ima u Trening centru NFSBIH u Zenici.

– Vjerovatno će mediji kritikovati što smo se zatvorili u Centru, no i ranije su nas kritikovali što ne koristimo ovo što nam je na raspolaganju u Zenici. Ja sam zadovoljan, igrači su zadovoljni i imamo sve uslove da se na najbolji način pripremimo za utakmice koje nas očekuju. – govori Safet Sušić.

Danas su na rasporedu dva treninga.

– Svi smo se okupili sinoć, grupa igrača otišla je u Sarajevo da završi administrativne prepreke potrebne za vizu za Vels. Poslijepodne ćemo svi zajedno trenirati. Jedino se Senad Lulić žali na povredu, no vjerovatno danas neće trenirati. – govori Pape.

– Sinoć smo planirali imati sastanak gdje bi se svi okupili i gdje bi se upoznali novi igrači, no kako Toni Šunjić nije stigao na vrijeme odgodili smo sastanak za danas kada ćemo biti kompletni. Želim reći svima kakav nam je cilj i šta nas očekuje u ovim narednim kvalifikacijama. Start je vrlo važan. Prošle kvalifikacije smo dobro otvorili u Lihtenštajnu i onda je sve krenulo dobro. Protiv Kipra nemamo izbora, moramo osvojiti tri boda i onda mirnije dočekati sljedeće utakmice. – otvoren je selektor.

Kako zamijeniti Misimovića i Spahića. Najviše problema, čini se, imamo u odbrani.

– Imamo problema da zamijenimo igrače koji su se povukli, no kada je konkretno riječ u odbrani, mi imamo tri stopera, imamo i Bešića i Hadžića koji mogu igrati i na stoperu. Odsustvo igrača će se osjetiti samo ako ih njihovi nasljednici ne zamijene adekvatno. Neminovno je da pojedini igrači u poznijim godinama se nekada povuku iz reprezentacije, a u fudbalu je tako, da ako sutra pobijedimo Kipar sa tri ili četiri razlike, niko više neće spominjati igrače kojih više nema u reprezentaciji. – smatra Pape.

Sušić se želi odužiti tuzlanskoj publici.

– U Tuzli nas očekuje pun stadion i zbog publike na Tušnju staviću najbolje igrače da igraju od početka. Imamo šest izmjena, vjerujem da će i novajlije dobiti priliku. Već imam ekipu koja će igrati protiv Kipra. – zaključio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)