Drugo kolo njemačke Bundeslige donijelo nam je duel naših reprezentativaca, Izeta Hajrovića sa jedne i Salihovića i Bičakčića sa druge strane.

Ekipa Werdera je na svom terenu ugostila Hoffenheim, a u početnim postavama su se našli Izet Hajrović u domaćem timu, te Ermin Bičakčić u timu Hoffenheima.

Gosti su krenuli dobro i u 19. minuti susreta nagovijestili da će se Werder morati namučiti ukoliko želi do bodova. Firmino je bio strijelac za vodstvo od 0:1.

No, Werder je “navikao” na zaostatak s obzirom da su i u prvom kolu sustigli zaostatak od dva gola. Tako su danas u 59. minuti meča preko Galveza poravnali na 1:1, te se takvim rezultatom završila utakmica.

Izet Hajrović je u timu iz Bremena igrao do 61. minute, dok je sa druge strane Ermin Bičakčić odigrao novih 90 minuta za Hoffenheim. Sejad Salihović je meč započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 73. minuti meča.

Dodajmo i to da je naš bivši reprezentativac i kapiten Emir Spahić pružio još jednu odličnu partiju za Bayer koju je okrunisao golom. Bayer je trijumfovao nad Herthom rezultatom 4:2.

(Reprezentacija.ba)