Jedini preostali predstavnik BiH u europskim takmičenjima ekipa Sarajeva večeras je odigrala revanš susret play off-a za ulazak u grupnu fazu Europske lige, gdje nažalost nisu imali snage pružiti otpor njemačkom bundesligašu Borussiji Moechengladbach.

Nakon što je prvi susret odigran u Sarajevu završen u pobjedom Borussije sa 2:3, u taboru našeg tima postojala je određena doza optimizma.

Sarajevo je dobro započelo susret i u prvih 20 minuta kotiralo dosta dobro na terenu. No, nakon dvije propuštene prilike uslijedila je ekspresna kazna. Hahn je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0 u 21. minuti, a već četiri minute kasnije Xhaka je svojim projektilom povisio prednost na 2:0. Desetak minuta kasnije Hrgota je iskoristio višak prostora i zatresao mrežu Bandovića za 3:0.

U drugom poluvremenu totalni pad u igri Sarajeva, što su domaći iskoristili i do kraja susreta postigli još četiri gola, te u konačnici slavili pobjedu sa ukupnih 7:0 na svom Borussia Parku.

Naš novopečeni A reprezentativac Gojko Cimirot odigrao je svih 90 minuta, ali njegova partija nije bila toliko dobra ako je usporedimo sa onom u prvom meču.

Mladi U-21 reprezentativac BiH Haris Duljević je bio jedan od najboljih igrača Sarajeva, a terenu je također proveo svih 90 minuta. Također mladi Zmaj Samir Radovac je odigrao cijeli meč.

Svoj ovosezonski debitantski nastup u timu Sarajeva upisao je još jedan mladi reprezentativac BiH, a riječ je o 19. godišnjem Farisu Handžiću.

Dodajmo i to da je naš tim imao veliku podršku navijača u Njemačkoj, koji su dostojno bodrili svoj tim tokom čitavog susreta.

(Reprezentacija.ba)