Svi Bosanci i Hercegovci koji posjete zvaničnu internet stranicu Fudbalskog saveza BiH ostat će neugodno iznenađeni zvaničnom najavom za prijateljski susret između naše reprezentacije i Lihtenštajna.

Naime, dok se na najavi nalazi segment zvanične zastave Lihtenštajna, u Fudbalskom savezu BiH odlučili su improvizirati sa najznačajnijim simbolom naše države – državnom zastavom Bosne i Hercegovine.

Tako grafički isječak ne pokazuje segment službene zastave Bosne i Hercegovine, nego improvizaciju na kojoj se bijele zvijezde nalaze polovično na plavoj, a polovično na žutoj podlozi zastave, za razliku od zvanične državne zastave na kojoj se zvijezde nalaze u cijeloj svojoj površini na plavoj podlozi.

Kako ni boje ne odgovaraju u potpunosti onima sa državne zastave, skloni smo povjerovati da je grb koji je korišten posuđen iz neke virtualne igre.

Žalosno je da se dopušta ovakav vid improvizacije na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je praktično glavna  fasada krovne kuće bh. fudbala.

(Reprezentacija.ba)