Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije nastupio u posljednjem prijateljskom susretu Rome protiv AEK-a jer je dobio odmor kojeg je iskoristio za posjetu svoga prijatelja u Luksemburgu.

Pjanić je u Luksemburgu započeo svoje prve nogometne korake, a poznato je da je nastupao za mladu selekciju ove zemlje prije nego je dobio poziv od strane reprezentacije BiH.

“Došao sam pogledati prijatelja Iliesa Haddadjija, koji igra za Mondorf“, kazao je Pjanić za luksemburške medije.

pjanic_i_haddadji

Haddadi je bio suigrač Pjaniću u ekipi Metza, a sa luksemburškim Dudelangeom je napravio senzaciju u sezoni 2012/13 kada je ovaj tim izbacio momčad Salzburga u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Također u Monforfu od ove sezone igra i 30. godišnji Anel Pjanić.

Pred Miralemom je sezona u kojoj Roma ima velike ambicije.

“U Ligi prvaka želimo napraviti iskorak. Neće nam biti lako jer smo uoči ždrijeba u četvrtoj jakosnoj grupi. Što se tiče prvenstva, želimo osvojiti ‘scudetto’. To je naš glavni cilj”, dodao je Pjanić.

U septembru počinju i kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine. Naša reprezentacija se nalazi u grupi sa selekcijama Velsa, Kipra, Andore, Belgije i Izraela.

“Iza nas je godina za pamćenje, po prvi put u povijesti igrali smo na Svjetskom prvenstvu. Grupa u kvalifikacijama je teža nego u prethodnim, ali je format takmičenja povoljniji. S Belgijom ćemo voditi glavnu riječ u borbi za prvo mjesto“, kazao je Pjanić koji je u nedavnom pripremnom susretu Rome po prvi put nosio kapitensku traku u dresu “Vučice”.

(Reprezentacija.ba)