Mirza Teletović, kapiten koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH, koja je deveti put zaredom izborila plasman na Euro, nije sa ekipom otputovao na meÄ kvalifikacija protiv Islanda, piÅ¡e “OsloboÄ‘enje”.

IgraÄ, koji je jedan od najzaslužnijih za novi plasman na Euro (u tri utakmice proglaÅ¡en najboljim), vratio se kući u Jablanicu, te će suigraÄe bodriti iz BiH.

Teletović je dobio, naime, dopuÅ¡tenje selektora DuÅ¡ka Ivanovića i KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH da propusti ovaj meÄ, zbog privatnih problema.

“Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Euro. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Äedovića i dovoÄ‘enjem joÅ¡ jednog kvalitetnog igraÄa, možemo mnogo toga napraviti na Euru. Å to se tiÄe Islanda, žao mi je Å¡to ću propustiti ovaj meÄ, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuÅ¡tenje od selektora i KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH da ne putujem na posljednji meÄ”, rekao je Teletović, koji je u ovoj sezoni odigrao viÅ¡e od 100 meÄeva, a u utakmicama protiv Velike Britanije i Islanda postigao je viÅ¡e od 25 poena.

Bh. selekcija, podsjetimo, Island je savladala rezultatom 72:62 u susretu igranom u Tuzli i u sluÄaju poraza manjim od 10 razlike, zadržaćemo prvo mjesto u grupi.

“Momci su već dokazali kvalitet i potencijal i vjerujem da se mogu neporaženi vratiti i sa Islanda. Već smo napravili ono Å¡to se od nas oÄekivalo, a to je plasman na Euro, kojem se itekako radujem, s obzirom na to da vjerujem kako je doÅ¡lo vrijeme da se napokon plasiramo u drugi krug. Po znanju i kvalitetu, tu nam je i mjesto”, rijeÄi su Teletovića, koji je zamolio medije da u narednih nekoliko dana ispoÅ¡tvuju njegove privatne obaveze.

(Reprezentacija.ba)