Jučer je proslavio svoj 30. rođendan, a obilježio ga je produženjem vjernosti ekipi Stuttgarta do 2017. godine. U intervjuu za klupsku stranicu Stuttgarta Vedad Ibišević je kazao kako je spreman za novu sezonu i da ekipa zrači pozitivnom energijom.

“Dosta stvari se desilo u ovoj godini. Loš period u timu, zatim nastup sa reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu… Stvari su se sada slegle.  Osjetio sam da uprava kluba ima povjerenja u mene i produžio sam ugovor,” riječi su Vedada Ibiševića.

Napadač reprezentacije BiH smatra kako ova momčad na čelu sa trenerom Arminom Vehom ima razloga za optimizam uoči nadolazeće sezone.

“Obavio sam jedan veoma važan razgovor sa Vehom. Osjećao sam se bolje i mislim da je on ulio dodatnu dozu pozitivne energije unutar tima. Vjerujem kako ćemo poučeni iskustvom od prošle sezone, ostvariti željeni napredak u ligi.”

Šta je još potrebno za podizanje samopouzdanja?

“Treneri, atmosfera, ekipa – zajedničko funkcionisanje svih segmenata. Nadam se da smo sazreli kao tim i sigurno da ove sezone imamo realnije šanse da realizujemo naše ambicije i projekte, izjavio je Ibišević i dodao:  “Igrači su svjesni da je sezona dovoljno duga i da će svako moći iskoristiti svoju šansu, odnosno dati svoj doprinos. Reprezentacija Njemačke je pravi primjer uspješnog kolektiva. Oni su na Mundijalu djelovali fantastično, timski duh je bio gotovo idealan i nijedan igrač nije se stavljao ispred ekipe.  Dali su svoj maksimum zalaganja. Bilo je zaista impresivno.”

Vedo je također dodao kako je veoma bitno što navijači svjesni situacije i da sa njihove strane imaju sigurnu podršku.

(Reprezentacija.ba)