Trener Chieva Ervina Zukanovića želi koristiti isključivo na stoperu

Ervin Zukanović u narednoj sezoni nosiće dres Chieva iz Verone u sklopu jednogodišnje posudbe iz Genta. Zukanović koji je za reprezentaciju igrao na dvije pozicije, mjestu stopera i lijevog beka, a u klubu čak i na mjestu zadnjeg veznog igrača, u Chievu neće morati “svaštariti”. Kako je najavio trener Chieva Eugenio Corini Ervina Zukanovića koristiće […]


Trener Chieva Ervina Zukanovića želi koristiti isključivo na stoperu
Debi u timu Chieva

Ervin Zukanović u narednoj sezoni nosiće dres Chieva iz Verone u sklopu jednogodišnje posudbe iz Genta.

Zukanović koji je za reprezentaciju igrao na dvije pozicije, mjestu stopera i lijevog beka, a u klubu čak i na mjestu zadnjeg veznog igrača, u Chievu neće morati “svaštariti”.

Kako je najavio trener Chieva Eugenio Corini Ervina Zukanovića koristiće isključivo na poziciji lijevog stopera.

– Zukanović je igrač koji nam treba na mjestu stopera. Mi ovdje sve vežemo za taktiku, tako da će Ervin morati još puno učiti kako bi se uspješno uklopio u sistem koji ga čeka u Seriji A. – poručio je Corini.

Ervin Zukanović zbog suspenzije nije išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, no kako kaže nikome ništa ne zamjera, te se nada novom pozivu u reprezentaciju.

– Možda je čak i bolje da nisam išao u Brazil zbog priprema koje sam mogao na vrijeme početi u novom klubu. Bilo je što je bilo, sad se igrama želim nametnuti selektoru. Nadam se da ću ponovo naći svoje mjesto u reprezentaciji. – poručio je Ervin Zukanović.

(Reprezentacija.ba)