Nekadašnji mladi i seniorski reprezentativac naše zemlje Miroslav Stevanović (24) nakon odličnih partija u reprezentativnom dresu odlaskom u Sevillu mislio je da je ostvario svoj san. Nažalost, san se pretvorio u noćnu moru, pa Stevanović već više od godinu i pol dana praktično ne igra.

Nekoliko mjeseci nakon prelaska iz Vojvodine u Sevillu stvari su krenule loše, pa je Stevanović u potpunosti izgubio mjesto u početnom timu, te je prošlu sezonu proveo na posudbama u Elcheu i Alavesu, a uoči početka nove sezone još uvijek nije pronašao novi klub.

Stevanović se uoči početka nove sezone priprema u sportskom centru u Sevilli zajedno sa još tri fubalera koje je zadesila slična sudbina.

Naime, Del Moral, Rabello, Rucescu i Stevanović su članovi prvog tima Seville, ali trener Unai Emery se odrekao njihovih usluga i istakao kako ne računa na njih za narednu sezonu.

Sudeći po kvaliteti ovog igrača, poput njegove brzine, dobrog šuta i centaršuta, ali i pregleda igre, nema sumnje da mu je mjesto u nekoj od najjačih europskih liga.

Vjerujemo kako bi mu angažman u bilo kojem prvoligašu u kojem bi redovno igrao ponovo trasirao put ka reprezentaciji na čijem se širem spisku našao pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Repreznetacija.ba portal saznaje kako Stevanović čeka kako će se stvari odviti u Španiji, te će nakon toga razmišljati o mjestu gdje će nastaviti svoju karijeru. U Sevilli za njega, nažalost, mjesta više nema.

(Reprezentacija.ba)