Stuttgart i naš napadač Vedad Ibišević danas su potpisali novi međusobni ugovor. Za razliku od prijašnjeg sa kojim je Ibišević za Stuttgart bio vezan do 30. juna 2016. godine, novi ugovor produžen je za još godinu dana.

“Volim igrati za Stuttgart i zato sam zadovoljan sa povjerenjem koje mi klub ukazuje. Sa klubom možemo napraviti nešto više i volio bih da svojim kvalitetama i znanjem doprinesem da u Stuttgart dođu bolja vremena.” rekao je Vedad Ibišević.

Strijelac prvog gola za BiH na velikim takmičenjima u Stuttgart je došao u januaru 2012. godine, a od tad je u 72 utakmice u Bundesligi postigao 33 gola.

O Vedadu Ibiševiću koji je novi ugovor potpisao na svoj 30. rođendan riječi hvale imali su i sportski direktor Stuttgarta Fredi Bobić i trener Armin Veh.

“Radi se o jednom iskusnom igraču vrlo važnom za naš tim, posebno kada je riječ o odnosu koji on ima sa mlađim igračima. Ibišević uvijek postiže pogotke sa svojim odličnim gol-instinktom i tako će biti i u budućnosti.” rekao je Bobić.

“Za kratko vrijeme koje sam radio sa njim stekao sam odlične utiske o njemu, kako o onome što radi na terenu, ali i o onome kako se ponaša van njega. Vrlo sam zadovoljan što je produžavanjem ugovora Ibišević dao jasan signal da svoju budućnost vidi u Stuttgartu.” kaže Veh.

(Reprezentacija.ba)