Thomas Burghardt, 36. godišnji navijač Paderborna jučer je na svojoj nozi istetovirao potpis našeg, po svemu sudeći, budućeg reprezentativca Marija Vrančića.

Ekipa Paderborna je izborila igranje u Bundesligi ove sezone, a među najzaslužnijima je bio upravo Vrančić koji je postigao ključni gol u posljednjem kolu “Cvajte”.

Burghardt je kao dječak postao veliki fan Paderborna, a od 2010. godine je uradio prvu tetovažu u čast i dokaz ljubavi prema klubu.

Prvo je istetovirao grb Paderborna, da bi kasnije još dodao loptu i kopačku.

Jučer se Thomas odlučio da i najveći uspjeh njegove ekipe – plasman u Bundesligu označi na svojoj nozi. Tako je istetovirao datum plasmana 11. maj uz potpis Marija Vrančića. Naime, toga dana Paderborn je u okviru posljednjeg kola 2. Bundeslige trijumfom protiv Fejzićevog Aalena sa 2:1 uz gol i asistenciju Vrančića obezbijedio historijski uspjeh.

Za Vrančića je ovo bila posebna čast, jer su ovakve situacije uistinu nesvakidašnje.

Selektor naše nogometne reprezentacije Safet Sušić će kako stvari stoje uručiti poziv Vrančiću za prijateljski meč protiv Lihtenštajna.

Podsjetimo, prema ekskluzivnim saznanjima Reprezentacija.ba portala Mario je prije nekoliko dana predao zahtjev za promjenu državljanstva kako bi na vrijeme dobio zeleno svjetlo za igranje u dresu reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)