Nesretno je Ervin Zukanović propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Iako pozvan i potpuno zdrav zbog nedobivanja vize za SAD nije putovao na pripreme sa ekipom u St. Louis i Chicago. Kasnije je u medijima kritikovao rad NFSBIH što je očito stvorilo ljutnju među rukovodstvom Saveza, ali i nemir u reprezentaciji, pa je odlučeno da Zukanović ne putuje ni u Brazil.

– Nije me to toliko pogodilo, koliko su me pogodili pokušaji da se to prikaže drugačije. Ko je zakazao i zašto i šta se dogodilo i ne znam, ali to je sve prošlo. Sada kada gledam, možda je zbog priprema u novom klubu i bolje što nisam otišao na Svjetsko prvenstvo. – kaže Ervin Zukanović za “Avazov Sport”.

– Sada ću igrom na terenu pokušati ponovo da dokažem da zaslužujem mjesto u reprezentaciji, međutim šef je selektor Safet Sušić i on će odlučiti ko će igrati za naš državni tim. Nadam se da ću naći mjesto u timu.- govori fudbaler Chieva.

– Žao mi je što reprezentacija nije prošla u osminu finala. To je fudbal, nekada ti dođe da plačeš, a ništa ne možeš promijeniti. – iskren je Zukanović.

Nakon nekoliko sezona u Gentu Ervin Zukanović će narednu sezonu igrati u Seriji A u Chievu.

– Dobro mi je ovdje. Nekada čovjek jednostavno poželi promjenu, a ovdje još imam finansijski bolji status. Supruga i sin su se smjestili u stan u Veroni, ja još nisam jer sam na pripremama. Puno mi pomaže Senad Lulić sa kojim se redovno čujem, ali i Slovenac Cesar koji mi pomaže sa prevodom. Velika je borba za svako mjesto u timu, ali se nadam da ću uspjeti osigurati mjesto u početnih 11. – zaključuje Ervin Zukanović razgovor za “Avazov Sport”.

(Reprezentacija.ba)