Nakon što je nekoliko dana proveo sa ekipom Evertona Muhamed Bešić danas je i zvanično potpisao ugovor sa ovim timom. Bešić će stanovnikom Liverpoola biti do 2019. godine.

– Znam da sam došao u klub sa veilkom tradicijom sa fantastičnim navijačima. Ovo je bio najveći mogući korak za mene poslije igranja u Mađarskoj. Jedva čekam prvu utakmicu na Goodison parku. – iskren je Muhamed Bešić.

Bešić ne krije da je trener Martinez glavni razlog zašto se odlučio doći u Everton, ali i da je Premiership najbolja liga svijeta.

– Najvažniji razlog zašto sam došao je Roberto Martinez. Za njega od ranije smatram da je odličan trener. Rekao mi je mnoge savjete, koje ću zadržati za sebe. Mislim da sam došao u najbolju ligu na svijetu. Biće mi teško jer tu ima puno igrača, ali vjerujem da ću napraviti najbolje uz ovako fantastičnog trenera. – kaže Bešić.

Iza njega je igranje sa Bosnom i Hercegovinom na Svjetskom prvenstvu.

– Za mene su te utakmice bile jako važne, posebno ona prva protiv Argentine. Skrenuo sam na sebe pažnju mnogih klubova, tako i trenera Martineza i Evertona naravno.

Muhamed Bešić je igrač koji može igrati u sredini terena, ali i u zadnjoj liniji.

– Mogu igrati na svim pozicijama, ali mislim da ću igrati u sredini terena. Igraću gdje god trener kaže, ali volim da imam puno kontakta sa loptom i zato volim sredinu terena.

Naš Zmaj ne želi davati obećanja, te se želi nametnuti radom.

– Ne znam još uvijek. Novi sam i ne želim puno pričati, želim se pokazati na terenu. – otvoren je bh. reprezentativac.

Everton već igra pripremne utakmice i uskoro se očekuje Bešićev debi.

– Nisam još uvijek sto posto spreman, ali ovo su još uvijek pripreme, tako da ću do šampionata biti sigurno u potpunosti spreman. Radujem se pripremnim utakmicama, no kako već rekoh, jedva čekam prvu utakmicu na Goodisonu. Mislim da je protiv Arsenala. – zaključio je Muhamed Bešić.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

(Reprezentacija.ba)