Amerikanac DJ Cooper ponovo je napustio pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, javja “Klix.ba”.

DJ Cooper je među košarkaške Zmajeve doveden kao zamjena za Zacka Wrighta na poziciji playmakera. Međutim, nakon što je prije nekoliko dana nenajavljeno napustio pripreme najboljih bh. košarkaša u Sarajevu i otišao kod porodice u SAD, ovaj graditelj igre grčkog PAOK-a odlučio se vratiti i ponovo se staviti na raspolaganje selektoru Dušku Ivanoviću.

Kako je potvrđeno za “Klix” u Košarkaškom savezu BiH, Cooper je definitivno otpao sa spiska Ivanovića. Ovaj put se radi o povredi pete. Kako su nam rekli u KS BiH, on je već jutros otputovao u Sjedinjene Američke Države.

Sreća u nesreći je ta što Vijeće ministara BiH još uvijek nije razmatralo zahtjev Coopera za dodjelu bh. pasoša te je mjesto naturalizovanog igrača ostalo upražnjeno.

Iz Saveza najavljuju potragu za novim playmakerom reprezentacije. Odigrao je DJ Cooper nekoliko minuta u bh. dresu u utakmici protiv Bjelorusije. Međutim, nije uspio pokazati ništa od onog zbog čega je doveden u reprezentaciju.

Ukoliko brzo ne pronađu zamjenu, Ivanović će se morati najviše oslanjati na Muhameda Pašalića i Nemanju Gordića koji su u protekle dvije pripremne utakmice protiv Bjelorusije i Italije pokazali da se itekako na njih može računati.

(Reprezentacija.ba)